„MAMUKO“ košė gaminama tik iš neapdorotų grūdų, ją virti reikia trumpai, tik tiek, kiek būtina. Tuomet išlieka nepakitę natūralūs grūdų vitaminai ir kitos naudingosios medžiagos. Užpilamos košės yra jau iš anksto apdorotos labai aukšta temperatūra ir slėgiu, dėl ko žūsta vitaminai ir gali susidaryti kancerogenai akrilamidai. Užpilamų košių vitaminai dažnai „atstatomi“ sintetiniais vitaminais.
D.U.K.
Prekybos tinklų MAXIMA, RIMI, IKI, NORFA didžiosiose parduotuvėse (XXX, Hyper…), ASSORTI, BABY CITY, CRUSTUM ir jų internetinėse parduotuvėse.
Pradėti papildomai primaitininti rekomenduojama ne jaunesnius nei 4 mėn. mažylius, vis dėlto, dėl primaitinimo nuo 4 iki 6 mėn. amžiaus reikia pasitarti su vaikų gydytoju.
Tyrelėse alergenų nėra, išskyrus avižų su vaisiais tyrelę bei ryžių su vaisiais tyrelę, kurios sudėtyje yra pieno. „MAMUKO“ košėse yra glitimo arba glitimo pėdsakų. Miežiai, rugiai, avižos ir spelta yra glitimo turintys javai. Grikiai, ryžiai ir kukurūzai glitimo neturi, tačiau „MAMUKO“ košių gamybos metu į grikių, ryžių košes gali patekti labai nedaug smulkiausių kitų javų dalelių, todėl šiose košėse atrandame glitimo pėdsakų.
Labai tinka „MAMUKO“ vaisių ir uogų tyrelės, šviežios arba šaldytos uogos, vaisiai. Galima maišyti su trintomis daržovėmis, kurias rekomenduos vaikų gydytojas.
Viena vertus, pradėti primaitinti vertėtų nuo skystesnės košelės. Vienai porcijai košės paruošti reikia bent 20 g kruopyčių, kas yra 4-5 kupini arbatiniai šaukšteliai. Kadangi šaukštelis šaukšteliui nelygu, vertėtų kruopytes pasverti, jeigu kyla abejonių. Arba dėti šiek tiek daugiau kruopyčių, jeigu norisi tirštesnės košelės.
Greičiausiai verdate per trumpai. Nors košelė gana greitai įgauna tirštą konsistenciją, vis tiek reikia pavirti ne mažiau kaip 4-5 minutes nuo užvirimo.
Priklausomai nuo aplinkos sąlygų, išvirtos košės likučiuose gana greitai gali pradėti daugintis pavojingos bakterijos, o mažylio pilvukas yra itin jautrus.
Tai rekomenduojama, kadangi 3-4 savaitės yra protingas laiko tarpas, per kurį vaikelis gali suvalgyti 14 porcijų. Košės nėra greitai gendantis produktas, todėl nieko blogo nenutiks, jeigu laikysite ir šiek tiek ilgiau. Tačiau laikymo sąlygos turi būti sausos – kitaip kruopytėse gali pradėti vystytis pelėsis, o tai yra pavojinga sveikatai. Bet kuriuo atveju nerekomenduojame atidarytą pakuotę saugoti ilgai, nes sąlytyje su oru dėl oksidacijos procesų košės skonis prastėja.